De Gebruikersverklaring

Een huurder of gebruiker van een appartement is van rechtswege gebonden aan de akte van splitsing en het splitsingsreglement maar niet aan besluiten van de VvE en het huishoudelijk reglement.

Alleen als de huurder/gebruiker een zogenaamde gebruikersverklaring heeft afgegeven waarin hij of zij zich verbindt aan de inhoud van het huishoudelijk reglement, is de huurder/gebruiker ook aan besluiten van de VvE en het huishoudelijk reglement gebonden.

vve gebruikersverklaring

Wat als de huurder niet wil tekenen?

Als de huurder na de totstandkoming van de huurovereenkomst weigert om zich aan de besluiten en het huishoudelijk reglement te houden en geen gebruikersverklaring ondertekent, dan bepaalt de Wet dat de kantonrechter kan beslissen dat de reglementsbepaling ten aanzien van de huurder toch komt te gelden. Dat kan op verzoek van iedere appartementseigenaar.

En wat als de huurder overlast veroorzaakt?

Als een gebruiker of huurder overlast veroorzaakt dan kan het bestuur van de VvE de gebruiker/huurder gewoon houden aan de bepalingen uit de splitsingsakte.

Bovendien blijft het natuurlijk mogelijk om de gebruiker of huurder (net zoals de eigenaar) aan te spreken op basis van onrechtmatig handelen (artikel 6:162 BW).

Om te voorkomen dat de mogelijkheden worden beperkt om een gebruiker of huurder aan te spreken op regels uit het huishoudelijk reglement, is het aan te raden dat de eigenaar er voor zorgt dat de gebruikersverklaring wordt overgelegd.

Download Hier de Model Gebruikersverklaring

Tags:

gebruikersverklaring, splitsingsreglement, huishoudelijk reglement, huurder, gebruiker

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.