De Machtiging (Volmacht)

Als je in de vergadering van de VvE rechtsgeldige besluiten wilt kunnen nemen dan is er een minimum aantal aanwezige leden nodig. En laat nou juist de opkomst op de vergadering vaak een probleem zijn. Om er voor te zorgen dat er tóch voldoende stemmen kunnen worden uitgebracht mag je iemand machtigen om in de vergadering namens jou te stemmen.

vve machtiging vergaderingWelke machtigingen zijn er?

  • de algemene volmacht
    De algemene volmacht - die je hieronder kunt downloaden - geeft de gevolmachtigde (degene wie je machtigt) de bevoegdheid om namens jou het woord te voeren en je stem uit te brengen. Dat houdt dus in dat de gevolmachtigde naar eigen inzicht jouw stem uitbrengt;

  • de doelvolmacht
    Met de doelvolmacht geef je voor 1 of meer geagendeerde punten aan welke vóór- of tegenstem uitgebracht moet worden.

Wie mag je machtigen?

Je mag een medelid machtigen, een bestuurslid (als de splitsingsakte dat niet verbiedt) of een willekeurige derde waarin jij het vertrouwen hebt dat die in jouw belang optreedt (bijvoorbeeld familie, kennissen of een collega). Maar let wel op dat sommige akten een maximum stellen aan het aantal machtigingen die 1 persoon mag hebben.


Download Hier de Model Machtiging Vergadering

Tags:

machtiging, volmacht, stemmen, algemene volmacht, doelvolmacht

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.