Wat Als De VvE Niet Is Ingeschreven Bij De Kamer Van Koophandel?

04 Jun, 2014


boete kvk vveEen VvE behartigt de belangen van de gezamenlijke appartementseigenaren en neemt als rechtspersoon deel aan het economisch verkeer. Het gaat hierbij meestal om grote bedragen. Het Bestuur van de VvE die optreedt namens de vereniging was altijd moeilijk te achterhalen (bijvoorbeeld voor de notaris die bij verkoop van een appartement verplicht is om financiële gegevens bij het bestuur op te vragen). Door de verplichte KvK inschrijving, van de VvE en haar bestuur, wordt dit gemakkelijker.

Boete of gevangenisstraf

Niet inschrijven is een overtreding (Wet economische delicten).

Alleen het bestuur van de VvE is bevoegd om de VvE in te schrijven. Als er niet aan deze plicht is voldaan, is de VvE in overtreding en kan een geldboete van maximaal € 16.750,00 worden opgelegd of een gevangenisstraf van maximaal 6 maanden.

De inschrijving en de wijzigingen zijn kosteloos!

Gegevens inschrijving Kamer van Koophandel

De gegevens die minimaal moeten worden opgegeven voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel zijn:

 • De datum van oprichting van de VvE;
 • De officiële naam van de VvE zoals opgenomen in de splitsingsakte;
 • Het bezoekadres en eventueel correspondentieadres;
 • Van iedere bestuurder:
  • De naam, geboortedatum en -plaats;
  • Adres;
  • De datum van Infunctietreding;
  • De titel (voorzitter, secretaris etc.);
  • De bevoegdheid om de VvE alleen of gezamenlijk te vertegenwoordigen.
    

De uitzondering op de regel

Als u een splitsingsakte hebt van vóór 1 december 1972 én hierin en in de eventuele aanvullingen geen Vereniging van Eigenaren wordt genoemd, dan bent u niet verplicht om in te schrijven. Een zogenaamde vereniging met beperkte rechtsbevoegdheid kunt u op vrijwillige basis inschrijven in het Handelsregister.Categorie: Algemeen

Jos van Kranen

user_avatar

VvE Beheerder
www.keijzer-administratie.nl


Misschien vind je dit ook interessant:

Meld je aan voor updates van dit blog

   

Je kunt je e-mailadres altijd weer uit ons bestand verwijderen.

Onze huisregels

Reacties:

Geplaatst door Henk on
Mag een administratief beheerder ook (mede) ingeschreven staan? Ik lees hier dat alleen het bestuur, dus eigenaren die door eigenaren zijn gekozen om zitting te nemen in het bestuur van de VvE, alleen mogen worden ingeschreven bij de KvK.
Geplaatst door Vnkrnn on
Als die door de Vergadering van Eigenaren als bestuurslid benoemd is wel. Ook kan een beheerder als gemachtigde worden ingeschreven.
Laat een reactie achter(Uw e-mailadres zal niet publiekelijk getoond worden.)We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.