3 Manieren Om Het Bestuur Van De VvE Financieel Te Vergoeden

27 Sep, 2013

3 Manieren van vergoeden

Het bestuur kan op 3 verschillende manier vergoed worden voor de uitvoering van haar taken:

1. loon;
  2. onkostenvergoeding;
  3. vrijwilligersvergoeding.

Loon

De VvE kan een bestuurder, maar ook bijvoorbeeld een huismeester, in loondienst nemen. In dat geval ontstaat er een werknemer - werkgever verhouding. Dat heeft onder andere tot gevolg dat er werkgeverslasten afgedragen moeten worden. Er zal dus ook een loonadministratie moeten worden bijgehouden. Voor de meeste Verenigingen van Eigenaren is deze vorm van vergoeden af te raden.

vergoeding bestuur vveOnkostenvergoeding

De meest gebruikte vorm van vergoeding is de onkostenvergoeding. Het bestuur krijgt dan de gemaakte kosten voor de uitoefening van hun functie vergoed.

Voorbeelden van te declareren kosten:

• telefoonkosten;
  • papier, enveloppen en porto;
  • reiskosten;
  • etc.

Vrijwilligersvergoeding

De vrijwilligersvergoeding wordt vastgesteld door de Vergadering van Eigenaren en is aan enkele grenzen gebonden.

Op de website van de Belastingdienst vindt u de precieze regels.

Samengevat luiden die, als er een vergoeding per uur is afgesproken, als volgt:

• als je 23 jaar of ouder bent dan is de maximale vergoeding € 4,50 per uur, met een maximum van € 150,00 per maand en € 1.500,00 per jaar;
  • als je jonger bent dan 23 jaar dan is de maximale vergoeding € 2,50 per uur, met een maximum van € 150,00 per maand en € 1.500,00 per jaar;

En als er geen vergoeding per uur is afgesproken:

• als je niet hebt afgesproken dat je voor je inzet een vergoeding per uur ontvangt dan is de maximale vergoeding € 150,00 per maand en € 1.500,00 per jaar.

Uiteraard kan de vergoeding ook bestaan uit een combinatie van voornoemde mogelijkheden.

Categorie: Bestuur