Het belang van Planmatig Onderhoud

06 Dec, 2012

Bezitten is onderhouden, dat is bekend. Iedereen weet dat als er geen of te weinig onderhoud aan vastgoed wordt gepleegd, dit zich uiteindelijk wreekt en er onverwacht een grote investering moet worden gedaan. Planmatig onderhoud zorgt ervoor dat u door middel van planning van tevoren globaal weet wat er over een periode van minimaal 10 jaar dient te worden geïnvesteerd. Op deze wijze word het ontstaan van ingrijpende schades beperkt en dus ook het ontstaan van vervolgschades. Met een Meerjarenonderhoudsplan (Mjop) heeft u een middel in handen waarmee u de continuïteit van de kwaliteit van het object kan controleren en behouden zonder dat u voor onverwachte uitgaven komt te staan.

Naast het kostenaspect speelt ook het verwachtingspatroon van het publiek een grote rol daar waar het gaat om uiterlijk en imago van de eigenaar en haar bezit.

Planmatig Onderhoud Mjop

Voordelen van planmatig onderhoud:

  • Een werkwijze volgens de enige erkende objectieve methodiek (NEN 2767);
  • Een zo effectief mogelijke besteding van uw onderhoudsbudgetten;
  • Een verbeterde onderhoudscyclus en levensduur van uw gebouwen;
  • Minder kans op onverwachte onderhoudskosten;
  • Een betere risicobeheersing van uw vastgoed;
  • Een stevigere onderhandelingspositie bij aan- en verkoop;
  • Een goede onderbouwing van uw budgetaanvragen;
  • Een compacte, duidelijke en interactieve rapportage.

Daarnaast is het door diverse omgevingsinvloeden mogelijk dat bepaalde bouw- en installatiedelen versneld degraderen. Om deze reden wordt geadviseerd elke drie jaar een (her)inspectie uit te voeren, zodat de condities te allen tijde de werkelijkheid benaderen en onderhoudskosten beheersbaar blijven.Categorie: Onderhoud

Jeffrey Balai

user_avatar

Bouwkundig Ingenieur www.bouwburo.nl


Misschien vind je dit ook interessant:

Meld je aan voor updates van dit blog

   

Je kunt je e-mailadres altijd weer uit ons bestand verwijderen.

Onze huisregels

Reacties:

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres zal niet publiekelijk getoond worden.)We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.