Hoe kan meerwaarde het beste verzekerd worden?

30 Oct, 2012

Binnen de vereniging van eigenaren is het belangrijk om de meerwaarde juist verzekerd te hebben. Wanneer één van de appartementseigenaren bijvoorbeeld een luxere keuken of badkamer aan het appartement heeft aangebracht, kan er al snel sprake van onderverzekering zijn indien hier geen rekening mee is gehouden.

Naast het vaststellen van de herbouwwaarde voor het gehele pand is het van belang om duidelijke afspraken binnen de VvE te maken wie de gebouwverbeteringen verzekert. Doet de VvE dit of wordt dit op de inboedelverzekering meeverzekerd als eigenaarsbelang?

De VvE kan de gebouwverbeteringen meestal tegen hetzelfde lage opstaltarief verzekeren terwijl de appartementseigenaar meer premie betaalt voor zijn eigenaarsbelang. Het is verstandig om vanaf aanvang van de gezamenlijke opstalverzekering van de VvE en eens in de zoveel tijd de herbouwaarde inclusief meerwaarde vast te laten stellen door een taxateur. Op de opstalpolis is de maatschappij dan vaak bereid een clausule tegen onderverzekering voor 5 à 6 jaar aan te tekenen.

Hebt u vragen, reageer dan op dit artikel of neem contact op met de auteur.Categorie: Verzekeringen

Wilfred Korthouwer

user_avatar

Directeur/Eigenaar WK Financieel Advies www.vvebeterverzekerd.nl
www.wkadvies.nl


Misschien vind je dit ook interessant:

Meld je aan voor updates van dit blog

   

Je kunt je e-mailadres altijd weer uit ons bestand verwijderen.

Onze huisregels

Reacties:

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres zal niet publiekelijk getoond worden.)We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.