Ik Wil Dubbel Glas Maar De VvE Niet. Wat Nu?

08 Nov, 2013

dubbel glas vvePrivé of gemeenschappelijk

Als het glas tot de privé gedeelten behoort dan beslis je hierover in principe zelf. Behoort het glas tot de gemeenschappelijke gedeelten dan is het de Vergadering van Eigenaren (Alv) die er over gaat.

In het meerjarenonderhoudsplan?

In het meerjarenonderhoudsplan (mjop) is al het onderhoud aan en vervanging van de gemeenschappelijk gedeelten en zaken opgenomen.

Als er in dat mjop geen rekening is gehouden met de vervanging van het glas naar dubbel glas dan moet er voor de aanschaf van dubbele beglazing waarschijnlijk een extra bijdrage aan de leden worden gevraagd. En die extra bijdrage zal best eens aanzienlijk kunnen zijn als de dubbele beglazing ook vervanging van de raamkozijnen met zich meebrengt.

De Alv beslist

Ik heb er begrip voor als het voorstel niet wordt aangenomen wanneer de vraag om tot de vervanging over te gaan aan de Vergadering van Eigenaren wordt voorgelegd.

Sparen voor de toekomst

Als er nu niet op dubbel glas wordt overgegaan dan kan er wel naar gestreefd worden om dat over bijvoorbeeld 5 jaar te doen. Laat in dat geval de kosten z.s.m. opnemen in het mjop. In plaats van een bedrag ineens betaal je met een verhoging van de servicebijdrage nu alvast voor de uitgave die over 5 jaar plaatsvindt.Categorie: Onderhoud

Jos van Kranen

user_avatar

VvE Beheerder
www.keijzer-administratie.nl


Misschien vind je dit ook interessant:

Meld je aan voor updates van dit blog

   

Je kunt je e-mailadres altijd weer uit ons bestand verwijderen.

Onze huisregels

Reacties:

Geplaatst door Maickel de Ruijter - Sterglas on
Dit is inderdaad een herkenbaar probleem dat wij herkennen bij appartementen. Er wordt vaak gedacht dat de ramen en kozijnen nog goed zijn en daarom nog wel een lange tijd mee kunnen, maar het tegenovergestelde is vaak waar. De raamkozijnen zijn vaak al verouderd en de tijd heeft zijn sporten nagelaten. Laat daarom ook jaarlijks even kijken naar de kozijnen of doe dit zelf, zo kom je niet voor verassingen te staan. Mocht u nog vragen hebben over uw onderhoud of bent u opzoek naar een glaszetter in Den Haag? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via: www.sterglas.nl.
Laat een reactie achter(Uw e-mailadres zal niet publiekelijk getoond worden.)We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.