Krijg Ik Bij Verhuizing Mijn Aandeel Reservefonds Terug?

02 Jun, 2014


aandeel reservefonds vveJe hebt jarenlang jouw aandeel betaald in de onderhoudsreserve van de VvE. Het betreffende groot onderhoud waarvoor je al jaren betaald hebt is echter nog steeds niet uitgevoerd. Je zit er over na te denken om te gaan verhuizen en legt het verzoek neer bij het bestuur van de VvE om jouw aandeel in het reservefonds terug te storten naar jouw rekening. Het bestuur van jouw VvE zal je gaan teleurstellen en jouw verzoek afwijzen! En dit is juist!

Stel dat bij verkoop van een appartementsrecht de appartementseigenaar recht heeft op terugbetaling, dan kan dit de opgebouwde financiële buffer behoorlijk negatief beïnvloeden. De VvE kan hierdoor in de situatie komen dat onvoorziene uitgaven en kosten voor groot-onderhoud niet opgebracht kunnen worden.

Vermeld bij verkoop jouw aandeel in reservefonds!

Je hebt als appartementseigenaar jouw aandeel in de onderhoudsreserve betaald en het reservefonds is ten behoeve van de VvE. Het is verstandig om bij de verkoop van jouw appartementsrecht jouw aandeel in het reservefonds kenbaar te maken. Mocht het appartement definitief verkocht zijn dan zal ook de notaris informatie opvragen bij het Bestuur of de VvE beheerder, waaronder jouw aandeel in het reservevonds. De koper is alleen overdrachtsbelasting verschuldigd over de koopprijs verminderd met jouw aandeel in het reservefonds!

Het voordeel van een gezonde VvE

Een gezond en goed functionerende VvE is mede bepalend voor de waarde van jouw appartement. Voldoende middelen in het reservefonds zijn van groot belang. Bij verkoop zal jouw appartement aantrekkelijker zijn voor een koper dan ten opzichte van een appartement waarvan de VvE slapend is en er géén opbouw in het reservefonds heeft plaatsgevonden.Categorie: Algemeen

Sandra Keijzer

user_avatar

Erkend Hypotheek Adviseur en VvE Beheerder


Misschien vind je dit ook interessant:

Meld je aan voor updates van dit blog

   

Je kunt je e-mailadres altijd weer uit ons bestand verwijderen.

Onze huisregels

Reacties:

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres zal niet publiekelijk getoond worden.)We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.