Mag De VvE De Gemeenschappelijke Ruimte Verhuren?

20 Nov, 2013

gemeenschappelijke ruimte verhurenRegelmatig zie ik vragen voorbij komen over het in gebruik geven van een gemeenschappelijke ruimte.

Bijvoorbeeld een ongebruikt gedeelte van de gemeenschappelijke parkeerkelder of een lege zolderruimte.

Beschikkingshandeling

In de Vergadering van Eigenaren worden besluiten genomen over aangelegenheden als onderhoud, beheer en beschikkingshandelingen met betrekking tot het appartementencomplex. Die besluiten kunnen zowel betrekking hebben op de gemeenschappelijke ruimten als de privé-ruimten.

De Wet

In de Wet (BW Boek 5: art. 128) staat dat de Vergadering van Eigenaars bevoegd is regels te stellen betreffende het gebruik van de gedeelten die niet bestemd zijn als afzonderlijk geheel te worden gebruikt, voor zover het reglement daarover geen bepalingen bevat.

Dus, als het reglement niet anders bepaalt, kan de vergadering er toe besluiten om de ruimte een bijzondere bestemming te geven. Dat kan tijdelijk of blijvend zijn.

Maar ook tot de verhuur van een gemeenschappelijke ruimte kan besloten worden.

Besluitvorming in vergadering

Voor beschikkingshandelingen, zoals verhuur of verkoop van een (deel van een) gemeenschappelijke ruimte of gemeenschappelijke zaak, is wel unanimiteit van stemmen in de vergadering nodig.Categorie: Algemeen

Jos van Kranen

user_avatar

VvE Beheerder
www.keijzer-administratie.nl


Misschien vind je dit ook interessant:

Meld je aan voor updates van dit blog

   

Je kunt je e-mailadres altijd weer uit ons bestand verwijderen.

Onze huisregels

Reacties:

Geplaatst door Joost H on
Onzin. De VvE kan gemeenschappelijke ruimte helemaal niet verhuren. de reglementen bevatten namelijk wel degeljk bepalingen over het gebruik van de gemeenschappelijke gedeelten.
Geplaatst door Jos on
Beste Joost, wat je zegt klopt maar die bepalingen sluiten het bovenstaande niet uit. Het is dus zeker geen "Onzin"...
Laat een reactie achter(Uw e-mailadres zal niet publiekelijk getoond worden.)We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.