Mag De VvE Het Plaatsen Van Een Schotelantenne Weigeren?

10 Oct, 2013

De modelreglementen bepalen dat het plaatsen van een schotelantenne op het balkon of de gevel, zonder de toestemming van de vergadering, niet is toegestaan. De aanwezigheid van schotelantennes wordt in het algemeen lelijk gevonden. Dus als een lid de vergadering dan om toestemming vraagt leidt dat meestal tot een afwijzing.

vve schotelantenneRedenen om de schotelantenne te verbieden:

  • de schotelantenne heeft een ontsierend effect;

  • de schotelantenne zorgt voor waardevermindering van het appartement;

  • de plaatsing geeft risico op schade aan het gebouw;

  • de plaatsing geeft risico op schade aan derden;

  • de plaatsing geeft precedentwerking.

 

Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens

Het artikel 10 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens (EVRM) bepaalt dat iedereen recht heeft op vrije nieuwsgaring. Ook als het slechts om amusement gaat. Tot voor kort werden eigenaren van een appartement op grond hiervan regelmatig in het gelijk gesteld bij een gerechtelijke procedure.

Nieuwe technologieën

Met de komst van bijvoorbeeld internetuitzendingen op tv, tablet en pc, zijn er alternatieven gekomen voor de schotelantenne. Ik verwacht dat de rechter de belangen van de VvE straks weer vaker zal verkiezen boven die van het individuele lid.Categorie: Algemeen

Jos van Kranen

user_avatar

VvE Beheerder
www.keijzer-administratie.nl


Misschien vind je dit ook interessant:

Meld je aan voor updates van dit blog

   

Je kunt je e-mailadres altijd weer uit ons bestand verwijderen.

Onze huisregels

Reacties:

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres zal niet publiekelijk getoond worden.)We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.