Moet Een Kleine VvE Ook Worden Ingeschreven Bij De KvK?

30 Aug, 2013

Inschrijving bij de kamer van koophandel (KvK) is verplicht

Alle appartementseigenaren in Nederland zijn verplicht lid van een VvE. De VvE behartigt de gemeenschappelijke belangen, zoals onderhoud van het gebouw en de technische installaties. Elke VvE moet zich verplicht inschrijven in het Handelsregister en niet inschrijven is een overtreding in het kader van de Wet economische delicten.

Wanneer er sprake is van meerdere appartementsrechten ontstaat een vereniging. Ook VvE’s waarbij alle appartementen in het bezit zijn van één eigenaar is verplicht zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK); er is immers gewoon een VvE opgericht. Of de appartementsrechten van één of meerdere eigenaren is/zijn, is hierbij niet van belang.

kleine vve kvkHoe kan ik mijn VvE inschrijven bij de KvK?

Voor de schriftelijke inschrijving van je VvE kun je deze formulieren downloaden:

Denk bij de inschrijving aan het mee sturen van de volgende documenten:

  1. kopieën van legitimatiebewijzen van de bestuurder(s) en eventuele gevolmachtigde administrateur;

  2. een afschrift van de notariële splitsingsakte of een uittreksel van de notariële akte met daarin de statuten opgenomen. Als de VVE is opgericht op of na 1 juli 2008, moeten dit officieel gewaarmerkte akten zijn. Echter, alleen wanneer er een eigen reglement gebruikt wordt én er voor de bestuurder van de VvE beperkingen in de bevoegdheid zijn neergelegd in dat reglement of in besluiten van de algemene leden vergadering. Of geef deze op met formulier 18 ‘aanvulling’.


Categorie: Algemeen

Sandra Keijzer

user_avatar

Erkend Hypotheek Adviseur en VvE Beheerder


Misschien vind je dit ook interessant:

Meld je aan voor updates van dit blog

   

Je kunt je e-mailadres altijd weer uit ons bestand verwijderen.

Onze huisregels

Reacties:

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres zal niet publiekelijk getoond worden.)We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.