Nieuwe Keuken Of Badkamer? Denk Aan Het Huurders- Of Eigenaarsbelang!

17 Feb, 2014


eigenaarsbelang huurdersbelang vveHuurder Of Eigenaarsbelang:

Als je als huurder of eigenaar van een appartement op eigen kosten verbeteringen of veranderingen hebt aangebracht, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een nieuwe keuken of badkamer, dan zijn deze aanpassingen niet via de verhuurder of de collectieve opstalverzekering van de Vereniging van Eigenaren verzekerd.

Verbeteringen en veranderingen

Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan:

  • muur- en plafondafwerking;

  • aanleg van centrale verwarming;

  • aanleg van een beveiligingsinstallatie;

  • rolluiken;

  • aard- en nagelvaste vloerbedekking, laminaat- en parketvloeren.

De genoemde zaken behoren tot de opstal maar vallen niet onder de opstalverzekering van de VvE. Huurdersbelang of eigenaarsbelang is dus niet standaard gedekt in de opstalverzekering van de VvE! Huurders of kopers van een actieve Vereniging van Eigenaren kunnen hierdoor te maken krijgen met onderverzekering. Het is verstandig om de verbeteringen of aanpassingen die je hebt gedaan en zelf hebt bekostigd, te verzekeren tegen schade. Je kunt hiervoor een verzekering voor het huurders-/eigenaarsbelang afsluiten.Categorie: Verzekeringen

Sandra Keijzer

user_avatar

Erkend Hypotheek Adviseur en VvE Beheerder


Misschien vind je dit ook interessant:

Meld je aan voor updates van dit blog

   

Je kunt je e-mailadres altijd weer uit ons bestand verwijderen.

Onze huisregels

Reacties:

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres zal niet publiekelijk getoond worden.)We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.