Overstappen Naar Een Nieuwe Vve Beheerder?

24 Feb, 2014


vve beheerder overstappenNieuw jaar, nieuwe kansen!

Een nieuw jaar is begonnen! Dat betekent dat je binnenkort de jaarcijfers van het afgelopen boekjaar van jouw vereniging van eigenaren kunt verwachten. Tenzij de VvE een gebroken boekjaar heeft, dan zal de oplevering van de jaarcijfers later dit jaar plaatsvinden.

De Vergadering van Eigenaren

De kascommissie heeft de taak om de jaarcijfers te controleren en verslag uit te brengen aan de Vergadering van Eigenaren. De kascommissie zal adviseren om al dan niet decharge te verlenen. Deze Vergadering van Eigenaren is ook een mooi moment om te besluiten een eventuele overstap te maken naar een (andere) VvE beheerder. Om een rechtsgeldig besluit hierover te nemen is het van belang dat het onderwerp op de agenda komt te staan en dat met meerderheid van stemmen een besluit wordt genomen. Leg de besluiten vast in de notulen.

Waar moet je aan denken bij de overstap naar een andere VvE beheerder?

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar naar een VvE beheerder die de regels van de wet strikt volgt en geheel onafhankelijk zijn werkzaamheden verricht. Ik vind dat een beheerder geen voordeel mag hebben bij het afsluiten van overeenkomsten. Bijvoorbeeld een opslag op de aanneemsom bij de uitvoering van technisch beheer. Misschien niet altijd leuk om op deze formele manier aan de slag te gaan maar je kunt wél een hoop narigheid voorkomen in de toekomst. Ik heb vijf punten voor je op een rijtje gezet waar je (onder andere) aan moet denken als je afscheid wilt nemen van jouw huidige beheerder en wilt overstappen naar een andere VvE beheerder.

  1. Zorg ervoor dat het besluit van de overstap in de notulen wordt vastgelegd.

  2. Houd rekening met een eventuele opzegtermijn van de huidige VvE beheerder.

  3. Staat er een beding in de overeenkomst met de huidige VvE beheerder over de wijze van opzegging? Bijvoorbeeld schriftelijk of per aangetekend schrijven? Wanneer in de overeenkomst over de wijze niets vermeld staat, zou de overeenkomst ook mondeling beëindigd kunnen worden. Ik raad je echter aan de opzegging altijd schriftelijk te doen, zodat je bewijs van deze opzegging hebt!

  4. Zorg ervoor dat je een bevestiging van beëindiging van de overeenkomst van je huidige beheerder krijgt.

  5. Stem het moment van beëindiging huidige VvE beheerder en de start bij de nieuwe beheerder goed met elkaar af. De huidige beheerder moet per de opzegdatum de eindcijfers aanleveren.

Hulp nodig bij het overstappen naar een andere VvE beheerder? Laat het gerust weten!Categorie: Algemeen

Sandra Keijzer

user_avatar

Erkend Hypotheek Adviseur en VvE Beheerder


Misschien vind je dit ook interessant:

Meld je aan voor updates van dit blog

   

Je kunt je e-mailadres altijd weer uit ons bestand verwijderen.

Onze huisregels

Reacties:

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres zal niet publiekelijk getoond worden.)We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.