Spaarrekening: Ontvangt Jouw VvE Rente Over Het Reservefonds?

08 Oct, 2013

vve spaarrekeningDe Spaarrekening

Iedere VvE heeft een bankrekening (Rekening Courant) bij een bank. Op deze rekening worden de servicebijdragen gestort en doet de penningmeester de betalingen aan de vaste leveranciers van de vereniging. Als het goed is overschrijdt het totaal van alle servicebijdragen de uitgaven omdat er ook gespaard wordt voor groot onderhoud.

De modelreglementen schrijven voor dat de gelden van het reservefonds worden gedeponeerd op een afzonderlijke bankrekening ten name van de vereniging (meestal de spaarrekening).

Aandachtspunten voor de spaarrekening:

  • de rekening moet op naam staan van de VvE en dus niet op naam van de penningmeester of het administratiekantoor;

  • het loont de moeite om het spaartegoed op een rekening te stallen met een aantrekkelijke rentevergoeding. En ook al is de rente momenteel laag, 2% over € 50.000,00 levert nog altijd € 1.000,00 meer op dan wanneer die gestald is op de Rekening Courant;

  • staan uw spaargelden veilig? Met de gedachte aan de ondergang van de IJslandse bank Icesave raad ik aan om de VvE tegoeden hoger dan € 100.000,00 te spreiden over meerdere banken (de garantieregeling van De Nederlandsche Bank geldt ook voor VvE’s).

Shoppen kan lonen

Het kan geen kwaad om eens in de zoveel tijd na te gaan of er elders hogere rente wordt gegeven.Categorie: Begroting

Jos van Kranen

user_avatar

VvE Beheerder
www.keijzer-administratie.nl


Misschien vind je dit ook interessant:

Meld je aan voor updates van dit blog

   

Je kunt je e-mailadres altijd weer uit ons bestand verwijderen.

Onze huisregels

Reacties:

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres zal niet publiekelijk getoond worden.)We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.