VvE Servicekosten Opschorten; Mag Dat?

19 Feb, 2014


opschorten bijdrage vveTegenover het doen van een betaling staat meestal de verplichting tot de levering van een product of een dienst. En als het product of de dienst niet geleverd wordt dan is het overduidelijk dat de betaling niet hoeft plaats te vinden. Hoe zit dat bij de VvE?

Wat staat er tegenover de betaling van de servicekosten?

Het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de eigenaren van appartementsrechten is kort gezegd het doel van een VvE. Tegenover de betaling van de servicekosten mag een lid dus verwachten dat de VvE het beheer voert over de gemeenschap.

Als de VvE bijvoorbeeld haar administratie langere tijd niet op orde heeft dan kan dat reden zijn om de betaling van de servicebijdragen op te schorten. Let wel: de verplichting tot het betalen vervalt niet; alleen het moment van betaling wordt uitgesteld. De opschorting moet wel in verhouding staan tot “het verzuim” van de VvE en is van tijdelijke aard. Het is uiteindelijk aan de rechter om dat te beoordelen!

Is ieder “verzuim” reden om de betaling op te schorten?

Niet in alle situaties is het opschorten van de betaling van de servicebijdragen de manier om je ongenoegen kenbaar te maken. Als er bijvoorbeeld sprake is van achterstallig onderhoud dan draagt het opschorten van de betaling niet bij aan de oplossing van het probleem. Dat onderhoud moet immers uit de servicekosten worden betaald.

Vergadering van Eigenaren

Het opschorten van de betaling van de servicebijdragen vind ik niet het beste middel om ongenoegen kenbaar te maken. Pas als na het bespreekbaar maken op de vergadering van eigenaren en direct contact met het bestuur de ongewenste situatie blijft bestaan, is opschorting een overweging.Categorie: Algemeen

Jos van Kranen

user_avatar

VvE Beheerder
www.keijzer-administratie.nl


Misschien vind je dit ook interessant:

Meld je aan voor updates van dit blog

   

Je kunt je e-mailadres altijd weer uit ons bestand verwijderen.

Onze huisregels

Reacties:

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres zal niet publiekelijk getoond worden.)We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.