Waaruit Zijn De Servicekosten Opgebouwd?

21 Oct, 2013

vve servicekosten opbouwDe vaste lasten van de VvE

Ieder huishouden heeft vaste lasten die jaarlijks of maandelijks terugkeren. Een VvE, die de gezamenlijke belangen behartigt, heeft ook zulke vaste lasten. Daarnaast is er de verplichting om te sparen voor toekomstig groot onderhoud aan het pand.

Vaste kosten

Voorbeelden van vaste kosten voor de VvE zijn:

  • de verzekeringspremie;
  • de bankkosten;
  • het liftcontract;
  • het contract met het schoonmaakbedrijf;
  • de dotatie aan het reservefonds (oftewel, het vullen van de spaarpot);
  • etc., etc.
     

Vooruit betalen

Ter voorkoming van een liquiditeitsprobleem (de situatie dat het saldo op de bankrekening van de VvE ontoereikend is om de verplichtingen te kunnen voldoen) betalen de leden hun bijdrage bij voorschot. De meeste reglementen bepalen dat de voorschotbijdrage in maandelijkse termijnen moet worden betaald, maar bijvoorbeeld kwartaalbijdrage komt ook voor. Dat voorschot wordt achteraf verrekend met de daadwerkelijke bijdrage.

Begroting en te betalen bijdragen

Om te voorkomen dat het voorschot ontoereikend of juist veel te ruim is, moet er vooraf goed nagedacht worden over de te verwachten kosten in een jaar. Je maakt door het opstellen van een begroting een zo goed mogelijke inschatting van de uitgaven in een jaar. In de splitsingsakte staat in welke verhouding ieder lid moet bijdragen.

Voorbeeld

Als het totaal van alle kosten in de begroting € 25.000,00 bedraagt en jouw aandeel in de plichten is 67/1000ste, dan bedraagt je voorschot maandelijks 1/12de van € 1.675,00 = € 139,58.Categorie: Begroting

Jos van Kranen

user_avatar

VvE Beheerder
www.keijzer-administratie.nl


Misschien vind je dit ook interessant:

Meld je aan voor updates van dit blog

   

Je kunt je e-mailadres altijd weer uit ons bestand verwijderen.

Onze huisregels

Reacties:

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres zal niet publiekelijk getoond worden.)We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.