VvE Wijzer | Het Portaal voor Verenigingen van Eigenaren

VvE Wijzer verzamelt gratis handleidingen, tips, artikelen en downloads voor leden en bestuurders van Verenigingen van Eigenaren.

vve beheer keijzer administratie vve beheer rietberg administratie

May
21
9 reacties
Als lid van de Vereniging van Eigenaren heb je recht op inzage in de relevante stukken van de VvE. Maar wat als die inzage niet wordt gegeven?
Lees meer

May
19
0 reacties
Maandelijks terugkerende werkzaamheden binnen de VvE kun je zelf doen of uitbesteden. 10 Punten om bij stil te staan.
Lees meer

Apr
02
2 reacties
Wat doet een kleine VvE als er onvoldoende leden zijn om een kascommissie te vormen? Een accountant inschakelen of praktisch oplossen..
Lees meer

Mar
31
1 reactie
Zonder appartementenclausule in de polis van jouw VvE loop je mogelijk grote risico’s. Lees waarom de appartementenclausule belangrijk is.
Lees meer

Mar
19
4 reacties
De collectieve opstalverzekering is verplicht voor de VvE. Maar wat maakt het uit als iedere eigenaar zelf een opstalverzekering sluit? Nou, dat kan best grote gevolgen hebben...
Lees meer

Mar
17
0 reacties
Er is binnen de VvE niemand bereid om de taak als bestuurslid op zich te nemen? Het aanstellen van een extern bestuur lijkt de uitkomst. Maar is dit wel zo verstandig?
Lees meer

Mar
12
12 reacties
Overal om ons heen zien we camera’s verschijnen en het is al bewezen dat van de aanwezigheid van camera’s een preventieve werking uitgaat. Mag een VvE dan zomaar camera’s ophangen?
Lees meer

Mar
10
2 reacties
In een splitsingsakte kom je soms tegen dat de VvE te maken heeft met mandeligheid. Maar wat betekent dit nu voor jou als eigenaar van een appartement?
Lees meer

Mar
05
1 reactie
Elke VvE is verplicht zich in te schrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel; niet inschrijven is een overtreding in het kader van de Wet economische delicten. Waarom het van belang is om de wijzigingen door te geven aan de Kvk lees je in dit artikel.
Lees meer

Mar
03
0 reacties
Bij een juiste aanpak levert een prestatiecontract grote voordelen op ten aanzien van kostenbeheersing en het in goede staat van onderhoud behouden van het pand van de VvE
Lees meer

Ontvang deze feed  

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.