VvE Wijzer | Het Portaal voor Verenigingen van Eigenaren

VvE Wijzer verzamelt gratis handleidingen, tips, artikelen en downloads voor leden en bestuurders van Verenigingen van Eigenaren.

vve beheer keijzer administratie vve beheer rietberg administratie

Oct
26
0 reacties
Het bestuur stelt jaarlijks een begroting op waarin de voor het komende boekjaar te verwachten inkomsten en uitgaven vermeld staan. Wat staat er zoal op een VvE Begroting?
Lees meer

Oct
23
0 reacties
Als de VvE de splitsingsakte wil wijzigen omdat het reglement verouderd is of de breukdelen niet meer kloppen, dan moet de akte gewijzigd worden door de notaris.
Lees meer

Oct
21
1 reactie
De servicekosten van de VvE zijn opgebouwd uit kosten voor dagelijkse uitgaven (reparaties, verzekeringen en energiekosten) en de reservering voor uitgaven in de toekomst, zoals schilderwerk en het onderhoud of vervanging van bijvoorbeeld het dak of de lift. De hoogte van de servicebijdrage wordt vastgesteld in de Vergadering van Eigenaren.
Lees meer

Oct
16
2 reacties
Je bent als lid van een VvE mede verantwoordelijk voor het onderhoud aan de gezamenlijke eigendommen.
Lees meer

Oct
12
0 reacties
Sparen voor toekomstige onderhoudsuitgaven is van groot belang om het pand in goede bouwkundige staat te houden en verhoging van servicekosten te voorkomen.
Lees meer

Oct
10
0 reacties
In de reglementen van een VvE is bepaald dat het plaatsen van schotelantennes op de balkons of tegen de buitengevel, zonder toestemming van de vergadering van eigenaren, verboden is.
Lees meer

Oct
08
0 reacties
Het loont vaak enkele honderden tot wel duizenden Euro’s door de tegoeden van je VvE van de gewone bankrekening te halen.
Lees meer

Oct
02
0 reacties
Het in de Vergadering van Eigenaren benoemde bestuur vertegenwoordigt de VvE en mag de beslissingen nemen namens de VvE. De reglementen van de VvE bepalen de bevoegdheden van het bestuur.
Lees meer

Sep
27
0 reacties
Hoe kun je het bestuur, de commissieleden of de huismeester belonen voor hun diensten? 3 Manieren worden toegelicht!
Lees meer

Sep
26
2 reacties
Volgens de meeste modelreglementen moet de vergadering aan een zogenaamd quorum vereiste voldoen. Dat betekent meestal dat minimaal de helft van de stemmen aanwezig moeten zijn.
Lees meer

Ontvang deze feed  

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.