VvE Wijzer | Het Portaal voor Verenigingen van Eigenaren

VvE Wijzer verzamelt gratis handleidingen, tips, artikelen en downloads voor leden en bestuurders van Verenigingen van Eigenaren.

vve beheer keijzer administratie vve beheer rietberg administratie

Sep
24
0 reacties
De conditiemeting van het pand van uw VvE geeft een objectief beeld van de onderhoudsstatus en meerjarige onderhoudsbehoefte, vertaald naar maandelijkse servicekosten.
Lees meer

Sep
21
3 reacties
Het bestuur of een bestuurslid wordt ontslagen door de Vergadering van Eigenaren en kan dus in principe niet zelf ontslag nemen.
Lees meer

Sep
18
0 reacties
Als je een appartement koopt dan word je automatisch lid van de VvE. Dit lidmaatschap is niet opzegbaar, maar wordt beëindigd bij verkoop of overlijden.
Lees meer

Sep
16
0 reacties
Servicekosten zijn die kosten die volgens de huurovereenkomst bovenop de (kale) huurprijs aan de huurder in rekening gebracht mogen worden die betrekking hebben op het gebruik. Lang niet alle kosten mogen door de verhuurder aan de huurder worden doorbelast!
Lees meer

Sep
11
3 reacties
Indien het modelreglement 2006 van toepassing is, moet het Huishoudelijk Reglement door de Notaris ingeschreven worden in het Kadaster.
Lees meer

Sep
09
0 reacties
Een onderhoudsplan met een korte planning zorgt straks voor verhoging van de servicekosten; en nog meer redenen om een 25 jaren plan te gebruiken.
Lees meer

Sep
06
0 reacties
Het onderhoudsfonds is wettelijk verplicht. Hoe groot moet die zijn en wat als er geen onderhoudsfonds is?
Lees meer

Sep
02
1 reactie
Lees waar je bij stil moet staan als je overweegt om je appartement te gaan verhuren.
Lees meer

Aug
30
0 reacties
Iedere VvE - groot of klein - moet zijn ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.
Lees meer

Aug
28
0 reacties
Meestal worden de servicekosten tijdig betaald maar het komt ook vaak genoeg voor dat er achterstanden ontstaan. De overige leden van de VvE hebben er belang bij dat er een strikt debiteurenbeleid wordt gevoerd.
Lees meer

Ontvang deze feed  

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.